Geboortedatum: 1 januari 1998

Lengte: 1.80 m

Speelt: Rechtshandig, tweehandige backhand

Singles Wins: 177

Frances Tiafoe doet alles met stijl, op de tennisbaan en daarbuiten. Vanaf het moment dat hij begon met tennissen op de plaatselijke banen in College Park, Maryland, straalden Tiafoe's energieke persoonlijkheid en passie voor het spel er vanaf, en het duurde niet lang voordat hij de aandacht trok als opkomende jeugdspeler. Op 15-jarige leeftijd werd hij de jongste Orange Bowl-kampioen in de geschiedenis en drie jaar later werd hij prof.

Sinds hij is toegetreden tot de ATP Tour heeft de 26-jarige speler 177 overwinningen behaald, waarvan 39 in Grand Slam®-wedstrijden. Hij is drievoudig titelverdediger - hij won de toernooien van Stuttgart, Houston en Delray Beach - en hij is al een aantal keer dicht bij het bereiken van de Grand Slam®-finale geweest. Momenteel is hij de nummer 16 van de wereld en het is slechts een kwestie van tijd voordat Big Foe eindelijk doorbreekt.